Lathund för vårdnadshavare

Har du barn som tävlar eller är de i startgroparna?

Här får du lite information kring vad det innebär att ha barn i Västerviks Simsällskap.

Ledare är en förälder som åker med på tävling för att hjälpa tränaren med praktiska uppgifter så som matlagning (uppvärmning av redan färdiglagad mat samt koka pasta eller ris och hacka grönsaker), chaufför till minibuss eller personbil och iordningställande av boende. Vi ser alltid till att mixa vana ledare med nya ledare så att uppgiften känns bekväm.
För denna insats får du dels en rolig helg samt att ditt ena barns tävlingsavgift halveras, som tack för hjälpen!
Här hittar du mer info om var det innebär att vara ledare vid en tävling.

Chaufför är du som tar din egen bil och kör ditt och andras barn till aktuell tävling, oftast är det inte så långa sträckor vi åker och tävlingarna brukar vara över en dag. När du sedan är framme kan du i lugn och ro luta dig tillbaka och titta på ditt och VSS övriga barn när de simmar. För denna insats får du en lunch tillsammans med simmarna plus att du har rätt att ta ut en reseersättning på 18,50 per mil. Reseblanketten hittar du på kansliet. 

Funktionär utbildar du dig till genom föreningen och utbildningen tar bara 6 timmar. Därefter genomför du praktik, 2 pass vilket sammanlagt är 1 dags tävling eller två klubbmästerskap. Du behöver inte kunna något om simning innan utbildningen, de flesta föräldrar som är utbildade och som står som funktionärer har ingen egen simbakgrund utan har ”bara” gått den här utbildningen plus gjort sin praktik. Övning ger färdighet och du kommer att få det stöd du behöver under tävlingen/tävlingarna.

Cafékommittén är en föräldrakommittée där man har hand om maten vid bortatävlingar, matlagning inför tävlingar, Söndagscaféet och fika samt lotteri vid hemmatävlingar och Lucia.

Tävlingskommittéen har hand om all planering innan stundande hemmatävling. De har även ett funktionärsansvar och ser till att varje plats blir bemannad under våra hemmatävlingar.

Söndagscaféet är det nog ingen som har missat om man har eller har haft barn i Simlinjen. En söndag per termin ställer tävlingssimmarnas föräldrar upp och håller i ”Söndagsfikat”. Två familjer delar på ansvaret, bakar bullar och kakor till försäljningen, kokar kaffe och säljer simprodukter. Efter Simlinjens sista grupp är det dags att spola rent i duscharna, vid bassängen och i gången mellan omklädningsrummen och ut till bassängen samt tömma papperskorgar och lite annat smått och gott.
På kansliet hittar ni en blå pärm med en lathund i som hjälper er tillrätta. Cafékommittén ser alltid till att sätta ”nya” föräldrar tillsammans med erfarna föräldrar.
Viktigt! Det är oerhört viktigt att man som familj har koll på ”sin” söndag, kan familjen inte den söndag som står uppskriven är det familjens ansvar att byta med någon annan som står på listan. Missar man eller glömmer bort sin söndag blir det dubbelt jobb för någon annan, inte speciellt roligt att hamna i den sitsen.

Klart för start! Hittar du på VSS hemsida-simsport-tävlingar-kalender. Där samlar vi all information rörande tävlingar och läger. Vi försöker att ha Klart för start! färdig ca en vecka innan tävlingsdagen/avresedagen.