Information till vårdnadshavare

Vad innebär det att vara förälder till simmare i VSS? 

Liksom de flesta andra idrottsföreningar så fungerar verksamheten tack vare en bra organisation och duktiga tränare MEN framför allt av ett stort föräldraengagemang!

Engagerade föräldrar som följer med på träningar och tävlingar betyder mycket för våra barn och ungdomar. Så du som har barn som går i någon av tävlingsgrupperna D, C, B eller A och följer med får framför allt glädjen av att se ditt barn ha kul i och vid simbassängen. Det bidrar även till en fin gemenskap och simmarna tycker att det är roligt att du sitter på läktaren och hejar fram dem. Du har också möjlighet att lära känna andra föräldrar i VSS. 

Tränarna ansvarar för barnens träning men du som förälder har en viktig roll genom att:

  • Uppmuntra och stötta barnen 
  • Hjälpa till med planering av ditt barns träning och ev skjutsa till och från träningar och tävlingar. 
  • Bidra med ideella insatser av olika slag eftersom det är en förutsättning för att få verksamheten att fungera. 

Funktionärsutbildning är något som vi hoppas att alla föräldrar kommer att gå på. Det är ett bra tillfälle att lära sig mer om regler och simning och förstå vad barnen behöver kunna. Utbildade funktionärer är något som behövs vid varje hemmatävling och därför är det viktigt att kontinuerligt utbilda nya föräldrar.  VSS erbjuder alla föräldrar funktionärsutbildning kostnadsfritt.

Alla kan göra något. Som engagerad förälder är det en viktig uppgift att hjälpa till att få in pengar till verksamheten samt att hjälpa till med praktiska detaljer. 

Caféet på söndagarna drivs helt ideellt vilket betyder att vi föräldrar turas om att baka och vara i simhallen på söndagarna. När vi alla ställer upp brukar det handla om en söndag per termin. 

Gemensam matlagning en gång per termin till simmarnas tävlingar och läger. 

Följa med som ledare på tävlingar. Vilket innebär ev köra, laga mat och stötta simmarna. 

Försäljningar: Vi säljer Newbody två gånger om året och Saffran en gång. Ibland kommer det även någon mer försäljning under året. Största delen av vinsten går till verksamheten och en mindre del till den enskilde simmaren att använda till läger, tävlingar osv. All försäljning är valfri. 

Skänk gärna vinster till lotterier som säljs vid VSS Luciafirande. 

Passerkort: Alla våra aktiva simmare får låna ett passerkort under tiden de simmar med oss. Här hittar du information om dessa.

Antidoping: Inom simidrott kommer svensk antidoping att kontrollera simmare från 15 års ålder och uppåt. Om du behöver ta mediciner pga t.ex. astma, ADHD etc. är det viktig att din läkare skriver ett intyg till dig om att du behöver ta de medicinerna.  Läs mer och klicka här