Sommarsimskola

Vi är stolta över att kunna erbjuda sommarsimskola tillsammans med Tjustbygdens Sparbank även i år! Tack vare denna sponsring kan vi erbjuda simskolan till ett pris av bara 150 kronor per deltagare. 

I denna avgift ingår ett välkomstpaket från Tjustbygdens Sparbank. 
Deltagaravgiften betalas inte tillbaka vid ånger. 

Sommarsimskolan är för barn och unga födda 2019-2009 som inte kan simma. För er som simmar med oss under resten av året tar vi emot simmare till och med nivå fisken i sommarsimskolan. Simkunnig räknas man när man klarar skolans krav på simning. Barnen delas in i grupper utifrån kunskap och ålder. 

Vi lägger stor vikt vid att träna vattenvana för att barnen ska få en bra grund när de sen ska börja simma. Vi tränar på ryggsim (ryggcrawl) och crawl i första hand då dessa simsätt är lättast att lära sig. För de äldre barnen kommer vi också att träna på bröstsim. Vi kommer att ta simmärken som sen kommer gå att köpa (betalning via swish helst) på avslutningen för de som önskar. 

Anmälan kommer att öppna den 29 april kl 10:00. 

 

Orter: Vi kommer ha sommarsimskola i Västerviks simhall, Ankarsrums badplats, Hjorteds badplats, Överums badplats-Jonsäng, Blankaholms badplats-campingen, Kyrksjön i Odensvi, Hammarsbadet i Gamleby, Toven-skaftet och badplatsen i Loftahammar. 

Datum: Västervik 13/5-9/6 & 16/6-30/6. Övriga orter 1/7-12/7. 

Hur anmäler jag mitt barn? För att kunna göra en anmälan behöver ditt barn ha ett konto hos oss som du måste logga in på. Kontot ska vara i barnets namn med barnets personnummer. Deltagaravgiften betalas direkt med kort eller swish i samband med bokningen.

Köplats: När en grupp är full finns möjlighet att anmäla sig till en köplats. Om någon plats skulle bli ledig får ni en inbjudan som ni måste acceptera innan barnet kan delta. Vill ni inte ha platsen är vi tacksamma om ni tackar nej så fort som möjligt så nästa barn med köplats kan få en inbjudan. Ni får inte reducerad avgift om ni skulle ha missat ett par gånger utan det är fortfarande 150kr som ska betalas. Bokning av köplats är inte bindande och ni har möjlighet att tacka nej när ni erbjuds en plats. Det går att göra 2 köplatsbokningar för varje barn. 

Stängd grupp: Om en grupp är stängd och inte går att anmäla sig till innebär det att den är full och att även köplatserna är fulla. 

Mitt barn kommer inte kunna delta alla tillfällen: Om du redan innan du bokar plats vet att ditt barn kommer missa fler än 3 tillfällen önskar vi att du väntar med att boka plats. Så de barn som kan och vill delta alla tillfällen får chansen att göra det. 

 

Sommarsimträning

För de som kan simma och vill träna lite extra på sommaren brukar vi ordna sommarsimträning i Västerviks simhall. Här tränar vi på tekniken i de fyra simsätten. Eftersom denna grupp inte ingår i den sponsrade sommarsimskolan kostar det 750kr plus 200kr medlemsavgift om man inte redan är medlem. 
Sommarhaj riktar sig till den som är simkunnig men inte simtränat tidigare. Du ska behärska ett simsätt för att gå i denna grupp och vara simkunnig samt vattenvan. Tex fisken eller järnhajen. 
Sommarteknik riktar sig till den som är simkunnig och har simtränat tidigare. Du ska behärska 3 simsätt för att gå i denna grupp och vara simkunnig samt vattenvan. Tex simmare i Guldhajen eller teknik hos oss. 

Vi erbjuder även en grupp för märkestagning i Hjorted för de som kan simma. Här krävs det att föräldrarna hjälper till och håller ordning på märkestagningen för att det ska fungera. Om någon önskar samma upplägg även på annan ort kan ni höra av er till kansliet. 

 

Tips till dig som vill ge ditt barn möjligheten att delta men inte har ekonomiska förutsättningar för det

Majblomman går att söka pengar ifrån för aktiviteter och annat för barn. Läs mer på deras hemsida. 

Västervikshjälpen är också en organisation som hjälper de som behöver. 

Rädda barnen går också att få hjälp utav.