Hoppa till sidans innehåll

VSS Lathund för föräldrar


Har du barn som tävlar eller är dom i startgroparna? Här får du lite information kring vad det innebär att ha barn i Västerviks Simsällskap

Ledare är en förälder som åker med på tävling för att hjälpa tränaren med praktiska uppgifter så som matlagning (uppvärmning av redan färdiglagad mat samt koka pasta och hacka grönsaker), chaufför till minibuss eller personbil och iordningställande av boende. Vi ser alltid till att mixa vana ledare med nya ledare så att uppgiften känns bekväm.
För denna insats får du dels en rolig helg samt att ditt ena barns tävlingsavgift halveras, som tack för hjälpen!

Chaufför
är du som tar din egen bil och kör ditt och andras barn till aktuell tävling, oftast är det inte så långa sträckor vi åker och tävlingarna brukar vara över en dag. När du sedan är framme kan du i lugn och ro luta dig tillbaka och titta på ditt och VSS övriga barn när dom simmar. För denna insats får du en lunch tillsammans med simmarna plus att du har rätt att ta ut en reseersättning på 18,50 per mil. Reseblanketten hittar du på kansliet.

Funktionär
utbildar du dig till genom föreningen och utbildningen tar bara en helg i anspråk. Därefter genomför du praktik, 2 pass vilket sammanlagt är 1 dags tävling. Du behöver inte kunna något om simning innan utbildningen, de flesta föräldrar som är utbildade och som står som funktionärer har ingen egen simbakgrund utan har ”bara” gått den här utbildningen plus gjort sin praktik. Övning ger färdighet och du kommer att få det stöd du behöver under tävlingen/tävlingarna.

Bojen är en föräldrakommittée där Camilla Claesén är sammankallande. De har hand om maten vid bortatävlingar, höstens matlagning, Söndagscaféet och fika samt lotteri vid hemmatävlingar och Lucia.

Tävlingskommittéen
har hand om all planering innan stundande hemmatävling. De har även ett funktionärsansvar och ser till att varje plats blir bemannad under våra hemmatävlingar.

Söndagscaféet är det nog ingen som har missat om man har eller haft barn i Simlinjen. En söndag per termin ställer tävlingssimmarnas föräldrar upp och håller i ”Söndagsfikat”. Två familjer delar på ansvaret, bakar bullar och kakor till försäljningen, kokar kaffe och säljer simprodukter. Efter Simlinjens sista grupp är det dags att spola rent i duscharna, vid bassängen och i gången mellan omklädningsrummen och ut till bassängen samt tömma papperskorgar och lite annat smått och gott.
På kansliet hittar ni en pärm med en lathund i som hjälper er tillrätta. Bojen ser alltid till att sätta ”nya” föräldrar tillsammans med erfarna föräldrar.
Viktigt! Det är oerhört viktigt att man som familj har koll på ”sin” söndag, kan familjen inte den söndag som står uppskriven är det familjens ansvar att byta med någon annan som står på listan. Missar man eller glömmer bort sin söndag blir det dubbelt jobb för någon annan, inte speciellt roligt att hamna i den sitsen.

Klart för start! Hittar du i VSS-kalender på VSS hemsida. Där samlar vi all information rörande tävlingar och läger. Vi försöker att ha Klart för start! färdig ca en vecka innan tävlingsdagen/avresedagen.

 

 

Uppdaterad: 27 NOV 2017 10:10 Skribent: Jenny Larsson

 

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 0760205720
E-post: kansli@vasterviksss....

Se all info