Hoppa till sidans innehåll

Våra tävlingsgrupper


Tävlingslinjen har fyra stycken grupper indelade i både kunskapsnivå och träningsnivå, detta är den första gruppen i tävlingsgrupperna.

D

Vi går upp ett träningspass (från Teknikskolans två ggr/v) och simmar i denna grupp tre gånger i veckan. Här förbereder vi oss på att börja tävla. Vårt fokus ligger på att fortsätta med att arbeta med tekniken i de fyra simsätten samt sätta starter och vändningar. Nu ska simmarna träna på att både simma tekniskt rätt och snabbt! Målsättningstävlingen utanför Västervik är Simiaderna, Höstsimiaden och Vårsimiaden. Vi jobbar för att så många som möjligt ska vilja hänga med oss och tävla för Västervik.

När du kommer som simmare till den här gruppen ska du kunna: 

*Simma 200 meter bröstsim, 50 ryggsim, 50 frisim och 25 meter fjärilssim.

*Du ska kunna göra en vändning i ovanstående simsätt.

*Du ska ha tränat på streamline i starter och vändningar.

*Du ska vara färdig med 25 meters sträckorna i Utmanaren.

Tränare för denna grupp är: Ahmad Ghabash

C

Nu har träningspassen blivit något fler och vi tränar fyra gånger i veckan. Detta innebär också att fokus på träningarna ligger mer på kondition och styrka. I den här gruppen ska simmaren komma att orka simma längre sträckor och sammantaget fler meter med bra teknik. Uppflyttningen till den här gruppen ska ske när simmaren är redo och när tränaren ser att simmaren har en bra teknisk grund i de fyra simsätten.

Tips: Det är bra om simmaren försöker/har som mål att komma på samtliga träningar då passen läggs upp efter det. Risken finns annars att man alltid kommer på en typ av pass, teknikpass till exempel.

När du kommer som simmare till den här gruppen ska du kunna:

  • Simma 100 meter ryggsim, bröstsim, frisim. Du ska även orka att simma 50 fjäril.
  • Du ska kunna göra korrekta vändningar i samtliga simsätt inklusive medley.
  • Du ska ha varit delaktig regelbundet i Utmanare och KM och även deltagit i tävlingar utanför Västerviks kommun.

Tränare för denna grupp är: Ahmad Ghabash

B

I denna grupp kör vi på med fem pass i veckan. Gruppen har, som sig bör, blivit en riktig Sum Sim grupp och nu har vi siktet inställt på Sum Sim region och Sum Sim riksfinal men även Simiaden för vissa simmare. Vi simmar fler meter per pass och vecka och höjer intensiteten i träningen. Fokuset har nu flyttats från teknik till uthållighet och styrka.

Tränare för denna grupp är: Ahmad Ghabash

A

Den här gruppen tränar sex gånger i veckan och är, precis som det låter, gruppen för de som vill satsa på sin simning. Förutom träningarna så tävlar denna grupp flera gånger i månaden under året. Målsättningen är lite olika i denna grupp då åldern skiljer sig mellan simmarna, från 13 år och upp till 20 år. Vi har alltså Sum-Sim simmare, DM simmare och för många är JSM/SM en målsättning.

Tränare för denna grupp är: Ahmad Ghabash

 

 

 

Uppdaterad: 10 OKT 2020 20:00 Skribent: Jenny Larsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 0760205720
E-post: kansli@vasterviksss....

Se all info