Städdag

  • lördag 01 oktober 2022
  • 08:00

Nu är det dags för ett städuppdrag igen! 

Vi träffas den 1 oktober kl 8:45 på kansliet för utdelning av tröjor, handskar, påsar samt uppdelning i städgrupper. Varje grupp får sen ett område att gå igenom ordentligt. 
Ni som var med på förra städuppdraget; ta gärna med era tröjor ni fick då. Tröjorna ska sitta ytterst, utanpå jackan om man behöver en sån denna dag. 

Vi städar fram till ca kl 12:30. Därefter äter vi lunch tillsammans.

Städområde: https://kartor.eniro.se/m/EKghl  

Städuppdraget gäller simmare i A, B, C & D grupperna. Vi kommer även behöva hjälp av lite föräldrar. 

En liten summa kommer går till simmarkontot för de simmare som deltar. 

Innan vi ska träffas för att städa ska alla göra en miljöutbildning här: https://www.stadasverige.se/miljoutbildning/ 

Senast onsdag den 28 september behöver jag veta vilka som planerar att vara med på städdagen. Jag kommer sen dela in alla simmare i grupper tillsammans med en äldre/vuxen som får ha ansvar över sin grupp samt ha koll så skräpet hamnar i rätt säckar. 

Under tiden vi plockar skräp ska vi sortera skräpet i olika säckar, Brännbart, icke brännbart, miljöfarligt samt pant. Läs mer här.

När en säck är full eller vi är klara ska alla säckar knytas ihop och ställas vid totalt 2-3 soptunnor. Ta bild på sopsäckarna där de ställs samt skicka bild och var de står till kansli@vasterviksss.se så jag kan skicka infon vidare. Ta gärna lite bilder på varandra när ni städar, skicka även dessa till samma mail. Tänk bara på att alla som är med på bilden ska vara okej med att den publiceras online av både oss, städa sverige samt ICA.