Hoppa till sidans innehåll
Foto: VSS

Utomhuspremiären avklarad

10 JUN 2019 15:44
Det var 18 förväntansfulla simmare från Västerviks SS som åkte till Linköping för Filbyter Cup. Det var inte bara humöret som var på topp under helgen utan alla presterade på toppen av sin förmåga.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2019 15:44

Tillsammans med 25 simklubbar från Mellansverige och över 550 deltagare bjöds det på fina simningar med flera landslagssimmare som testade formen i Tinnebäcksbadets vatten. För Västerviks del var det stortävlings-premiär för de yngre simmarna och för övriga handlade det om att få ett kvitto på den senaste träningen. Yngst i gänget var Ted Sundell, 10 år, han simmade i klassen 12 år och yngre, han slog inte bara personliga rekord utan tog fajten mot de som var två år äldre.

I samma klass för flickor deltog Majken Hamstedt, Selma Malminger och Kaja Weidmert, trots premiärnerver simmade de hem personliga rekord i det mesta de deltog i. Bernat Miñana Juan och Philip Kremer i 13–14 ålders-klassen premiärsimmade också i stora sammanhang, de gjorde precis som tjejerna höll nerverna i schack och kapade sina rekord. Melvin Hillding deltog också i klassen och hade en bra helg med personliga rekord i allt.

I flickor 13–14 deltog Tilda Sundell, Clara Kuggvik och Tualie Hörnell. Clara stod för helgens bästa placering på favoritdistansen 50 meter frisim med en fin andraplats. Tiden 28.26 är tangerat klubbrekord som Anja Haberkamm haft sedan 2004. Tilda simmade nära sina personliga rekord i många lopp men gjorde också sin bästa prestation på 50 meter frisim. Tualie gjorde bra ifrån sig då hon är yngst i klassen, extra roligt var hennes utmaning på 200 meter medley som är tufft att simma i 50 metersbassäng.

Mattias Nad, Hannes Hallberg och Yannick Winkler gjorde mycket bra tider i 50 meters bassängen och slog sina 25 meterstider med flera sekunder.

Mattias och Hannes frisim på 50 och 100 meter stack ut lite extra då det
blev rejäla sänkningar på sina rekord.

Steffanos Gavriliidis hade bästa placeringarna bland killarna i klassen 15-16 år och simmade i flera finaler.

Tjejerna Alva Claesén, Emma Kinnberg, Fia Wimmerström och Lisa Grimvall simmade i klassen 15–16 år, de simmade flera lopp med personliga rekord i långbana med korta frisimmet på 50 meter som bästa distans.

Västervikstjejerna deltog även lagkapp där Clara, Alva, Emma och Tilda simmade hem femte och en sjätte placering av 16 stycken lag. Positivt var också att alla simmarna slog personliga rekord i sista loppet för helgen på 50 meter frisim då man tävlat i två och en halv dag.

Summerar man den här helgen så var det bra prestationer men bäst är nog detta härliga gäng som verkar ha roligt och trivs tillsammans säger ledarna och tränarna som var med.

Artikeln från Västerviks Tidningen hita du här.

Skribent: Eva Teodorovic Kremer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info