Hoppa till sidans innehåll

Bra formtest för VSS:arna

28 FEB 2019 14:55
I helgen gjorde en del av Västerviks Simsällskaps aktiva en tempohöjning inför de större tävlingarna som kommer under våren.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2019 14:55

Det var i "Mitt i prick" i Eksjö som VSS:arna kom till start som är en sprinttävling med endast 100 metersdistanser. Det blev en bra tävling med att träna på tävling och simmarna fick med sig bra resultat hem med flera personliga rekord.

Yngst i gänget från Västervik var Tualie Hörnell i 13-årskassen som precis har börjat tävla. Hon slog sina personliga rekord med över två sekunder på frisim, ryggsim och på bröstsimmet kapade hon hela fyra och en halv sekund.

I 14-årsklassen gjorde Clara Kuggvik tävlingscomeback efter ett längre tränings- och tävlingsuppehåll eftersom en skada har hindrat henne. Hon fick ett bra kvitto på att det börjar vända när hon simmade in på favoritdistansen 100 meter fritt på tiden 1.03.14, endast 35 hundradelar från personligt rekord. I teknikgrenen bröstsim blev det nytt personlig med en sekund.

Alva Claesén i flickor 15 år deltog i alla fyra simsätten. Den här gången blev det personliga rekord i frisim och bröstsim. Trots att specialgrenen fjärilsim inte stämde den här helgen tog Alva hem det sammanlagda priset för alla simsätten och belönades med ett penningspris.

Bland pojkar 16 år och äldre deltog Yousef Sohil, Stefanos Gavriliidis och Gustav Ferlin. Yousef simmade in på första och andra placeringar i alla grenarna med sekunden över sina rekord. Han missade förstapriset som bästa simmare med en hårsmån och fick en hedrande andra plats. Stefanos tog hem tredjepriset sammanlagt och visade att det går åt rätthåll efter en sjukdomsperiod.

Gustav gjorde som Clara lite av en comeback efter ett längre uppehåll och kapade sina rekord på distanserna bröst och ryggsim.

Extra glädjande var avslutningen med 4 x 100 meter frisim mix där Yousef, Stefanos, Clara och Alva deltog. Trots täta och tuffa lopp under dagen kunde de tända till och simma rejält under sina individuella tider som de hade tidigare.

Nästa tävling för Västerviks simmare blir i Jönköping om två veckor och då blir det säsongspremiär i 50 meters bassäng.

Artikel från Västerviks tidning. 

Skribent: Louise Cronwall
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info