Hoppa till sidans innehåll

Delfinen


Delfinen är en ny grupp vi startade upp under hösten 2020. 
På våren 2018 gick Maria och Linn en utbildning hos riksförbundet Attention som hette Idrott för alla. Efter det har vi funderat på hur vår förening kan bli mer inkluderande även för barn och ungdomar med någon typ av funktionsvariation. Nu tar vi steget att starta upp några grupper som passar dessa barn och ungdomar. Vi har valt att kalla dessa grupper för Delfinen. 

Delfinen är en grupp för barn och ungdomar med någon typ av funktionsvariation som gör att de inte kan gå i en vanlig grupp. Det kommer att vara färre simmare och fler tränare än vi har i vanliga fall. Simmaren måste inte ha någon uttalad diagnos för att få simma i Delfinen utan det räcker med att ha ett uttalat behov av att vara i en mindre grupp eller i en grupp med långsammare inlärningstempo. 

Vi håller till i Västerviks simhall. Tyvärr saknar Västerviks simhall någon form av ramp eller lift för att hjälpa rullstolsburna ner i vattnet. Men har ni något annat knep för att få i ert barn/ungdom i vattnet så ser inte vi några hinder för hen att börja hos oss. 

 

Nivå 1:

Denna grupp har bara träning i lilla bassängen. Gruppen är från 4 år och uppåt. Det krävs inga förkunskaper för att börja i Delfinen nivå 1. 

Mål: Bli vattenvan och klara 10m simning med valfritt simsätt. 

 

Nivå 2:

Denna grupp är för de som redan kan ta sig fram lite i vattnet. Gruppen simmar bara i stora bassängen. Därför är det viktigt att de som börjar i denna grupp är vana vid vatten. 

Mål: Simma 200m valfritt simsätt eller ett individuellt mål. 

 

Mål: 

Målen för barnen/ungdomarna i dessa grupper är individuella. Allas förutsättningar ser olika ut. Därför kommer inte heller alla att kunna simma mot samma mål.
Vårt kortsiktiga mål är att barnen/ungdomarna ska ha roligt och kunna ha en idrott att syssla med på fritiden.
Vårt långsiktiga mål är att alla ska kunna ta sig fram 200m på valfritt sätt. 

 

På söndagar har vi många grupper igång samtidigt. Därför är det väldigt mycket liv och rörelse den dagen. Om ditt barn har svårt för situationer när det händer mycket samtidigt runt omkring rekommenderar vi att välja en annan dag. Lilla bassängen är varmare på söndagar. 

 

Kostnad:

950kronor/termin samt 200kronor medlemsavgift/år.

 

Du gör en intresseanmälan genom att gå in här.

Vi behöver fler tränare till denna grupp. Du ska vara minst 16 år och trivas i vattnet. Ett litet arvode kan betalas ut till den som önskar och du kommer att få utbildning av klubben. Hör av dig till Linn Helgersson om du vill vara med! 

Uppdaterad: 10 APR 2020 19:56 Skribent: Linn Helgersson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 0760205720
E-post: kansli@vasterviksss....

Se all info