Hoppa till sidans innehåll

Så här fungrar det i vår simskola


Lär dig simma med VSS!

Vi har Minisim för de allra yngsta och fortsätter sedan med en röd tråd genom Simlinjen och ända upp till Tävlingsgrupperna.

Vi har som regel att föräldrar inte får vara inne vid lilla bassängen och kolla på sina barn. Föräldrarna får istället sitta utanför och kolla. 

Just nu är det kö till samtliga grupper i vår simlinje, vi hör av oss till dig när det är aktuellt för ditt barn att börja hos oss.

Vill du anmäla dig till Simlinjen?

Fyll i formuläret via knappen "Simlinje/Simskola" här till vänster. 

Kostnad och fakturering

Vänligen notera att då plats i en av våra grupper erbjudits er och ni accepterat platsen räknas detta som en bindande anmälan. Terminsavgift samt medlemsavgift kommer att faktureras er oavsett antal gånger barnet deltar.
Som ny i vår simskola erbjuds däremot 1styck "prova på gång" därefter gäller ovanstående villkor.

Eftersom vi har ett begränsat antal platser i respektive simskolegrupper och en lång kö till Simlinjen är det viktigt för oss att de som anmält sig så långt det är möjligt fullföljer aktiviteten.

Väljer ni att sluta mitt i en påbörjad termin ber vi er att meddela detta till ansvarig tränare så att vi så fort som möjligt kan ta in ett annat barn som står i kö till vår simskola.

Får ditt barn plats i simskolan efter påbörjad termin så reduceras terminsavgiften upp till max 200 kronor, 50 kronor per missad gång.

Avgifterna hittar du här

Tackar nej till erbjuden plats
Tackar du nej till erbjuden plats så behöver du göra en ny anmälan när det är aktuellt. 

Vad är simlinjen?
Svenska Simförbundet har sedan 1993 arbetat utifrån Simlinjen, ett pedagogiskt hjälpmedel som ger en röd tråd i verksamheten. Programmet revideras fortlöpande för att ständigt vara anpassat till dagens förutsättningar. Simlinjen omfattar idag verksamhet från Babysim till nybörjarträning/tävling.

Kunskapsnivåer
Nivågrupper i Simlinjen bygger på barnens kunskapsnivå. Nivåerna och delmomenten är direkt kopplade till kunskapskraven i Svenska Simförbundets simmärken.


I Västerviks simsällskap finns det fem grundnivåer från nybörjare till simkunnig. Namnen på nivåerna kommer från fem olika simmärken; Baddaren, Sköldpaddan, Pingvinen, Fisken och Hajen.
Målen för varje nivå motsvarar kunskapskraven nivåns "målmärke". Kunskapskraven för övriga simmärken fungerar som delmål.

Vattenvana* - att simmaren ska lära sig att hantera sin kropp i vattnet utan flythjälpmedel är centralt för alla nivåer. Glädje, tidig siminlärning och undervisning i alla fyra simsätt är andra hörnstenar.

* Vattenvana förklaras enklast med begreppen: doppa, glida, hoppa, flyta, andas, balansera, förflytta och rotera.

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 13:02 Skribent: Jenny Larsson

 

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 0760205720
E-post: kansli@vasterviksss....

Se all info