Hoppa till sidans innehåll

Nu kan vi hjälpa 60 elever att bli simkunniga.


Bakgrund

Efter diskussion med gymnasiet har det framkommit önskemål om hjälp att bedriva simundervisning för de elever som ännu ej klarat av den svenska definitionen av att vara simkunnig.  Den svenska definitionen av att vara simkunnig är: falla i vattnet, få huvudet under ytan, ta sig upp igen och därefter simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.
För att få fullständiga betyg i gymnasiet behöver du även få godkänt i idrott och för att bli godkänd krävs det att du är simkunnig.

Efter sammanställning från gymnasiet finns det idag 60 stycken elever som har behov av simundervisning.

Med hjälp av Tjustbygdens Sparbank och Västerviks kommun kan vi nu genomföra ett projekt där vi har som mål att få alla elever simkunniga.

Mål och Syfte

200 meter varav 50 meter på rygg
För att få fullständiga betyg i gymnasiet behöver du som elev även få godkänt i idrott och för att bli godkänd krävs det att du är simkunnig. Konkret mål för oss i Västerviks Simsällskap är att samtliga elever klarar detta efter genomförda lektioner med oss.
Eftersom vi är medvetna om att det tar olika lång tid för varje individ att lära sig att simma (baserat på vilka erfarenheter och bakgrundskunskaper som eleven har) så är vårt önskemål att fortsätta arbeta med de elever som inte når målet under projekttiden.

Öka säkerheten vid vatten
Vare sig du ska besöka simhallen eller vistas vid eller på vatten bör du kunna simma som barn och vuxen i en havsnära kommun. Sverige är ett bad- och vattenland. Vi har 450 simhallar, 800 mil kuststräcka, 96.000 insjöar, dammar och tiotusentals pooler, både privata och offentliga.

Integrera
I och med att du blir simkunnig öppnas ytterligare en arena för dig som är ny i Sverige, både under siminlärningen och efter när målet simkunnighet är uppnådd.
Kan vi även introducera föreningslivet för ett par elever så är det en bonus i vårt arbete. Kanske har vi ett par nya föreningsledare i någon av grupperna? Vi kan då erbjuda ett första steg in i arbetslivet och skapa förutsättningar genom utbildning och handledning.

Fortsatta studier
Vi vill bidra till att möjliggöra och underlätta för fortsatta studier efter gymnasiet.

Bidra mer med vår kunskap
Vi anser att vår kunskap och kompetens borde användas i större utsträckning när det gäller simkunnighet och siminlärning i skolan. 

 

 

 

 

Uppdaterad: 18 APR 2018 14:58 Skribent: Jenny Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

VSS Kansli är
under renovering,
om du vill besöka oss sitter vi i 
landträningsrummet/
gamla Actic-Friviktsgymmet
i anslutning till Simhallen. 
  

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 049032410
E-post: This is a mailto link

Se all info