Hoppa till sidans innehåll
Foto: VSS

VSS höll årets andra KM

01 APR 2019 17:00
Under söndagskvällen var det fullt drag i simhallen i Västervik då Västerviks Simsällskap anordnade säsongens andra klubbmästerskap.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2019 09:43

75 ungdomar mellan sju och arton år deltog, varav 18 debutanter. Dessutom gott om stöttande föräldrar  och framför allt ett helt gäng med funktionärer. Att rodda och dra runt ett klubbmästerskap är bevisligen inget som görs lätt utan det krävs uppbackning. Fredik Sundell benar ut: – Vi har samma program och verktyg som används på riktigt stora tävlingar, det ska vara noggrannt och funktionärerna måste hålla koll på så starter, isättningar, vändnigar och så vidare sköts korrekt.

En av de som har bäst koll på verksamheten är tränaren Anders Ohlsén. Han är nöjd med hur hans adepter och klubbens verksamhet utvecklas. – Det går bra, åt rätt håll. I den första tävlingsgruppen är vi fler än vi har varit på sjuåtta år. Det går ju ofta i generationer men vi har fått in en del juniorer som har  slutat att hjälpa till med olika saker. Det är såklart kul att se alla föräldrar här, men det är en bit vi jobbar med, att få in fler av dem som kan hjälpa till. 

Och det som står i fokus under ett klubbmästerskap är såklart tiderna. – De slår rekord hela tiden. Det blir ju så tydligt när man tävlar mot sig själv. Simmarna kan själva gå in och se sin utvecklingskurva, jämföra tider och jämföra sig mot andra, förklarar Ohlsén, som har fullt upp med ungdomarna. – Det blir många timmar per vecka, men det är roligt att se hur de utvecklas. Vi har andra tränare i klubben som också gör ett bra jobb. Vi är en liten klubb men vi står oss bra i de sammanhangen vi är med i.

Text: Västervikstidningen, Jonathan Åhman

Artikeln hittar Du här.

Skribent: Eva Teodorovic Kremer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 049032410
E-post: This is a mailto link

Se all info