Hoppa till sidans innehåll
Foto: EK

Simiaden blev en framgång

06 MAJ 2019 19:00
Västerviks Simsällskap stod som arrangör för länsfinalen i simtävlingen Vårsimiaden. Med hemmaklubben så var sju föreningar representerade och nära hundra simmare på plats. Tävlingen riktar sig till de yngre simmarna, från 7 till 13 år.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2019 20:28

Yngst i Västerviks-gänget var Ted Sundell, 10 år, som plockade hem medaljer i allt han simmade och slog nästan lika många personliga rekord. I 11- årsklassen deltog Kaia Weidemert och även hon slog personliga rekord, men med tuffare konkurrens  blev inte medaljskörden lika stor. 

Bland flickor 12 år simmade Majken Hamstedt och Selma Malminger, de visade också att formkurvan går uppåt. Tjejerna gjorde riktigt fina prestationer och pressade alla sina tider. Äldsta klassen (13 år) deltog Tualie Hörnell, Philip Kremer, Bernat Miñana Juan och Adam Ekeflod. De var inte sämre än de yngre kompisarna utan visade bra utmaningar som belönades med nya rekordtider. Tualie utmanade på 200 meter medley för första gången, Bernat och Philip simmade också nya distanser med fina resultat. Adam Ekeflod skrällde till på 100 meter bröstsim och simmade in en fin-fin förstaplats. 

Extra roligt var att alla deltog i lagkapperna på 4x100 meter frisim, mixed (två pojkar/flickor) och pojkar, flickor var för sig. De visade extra glöd med att tävla i lag och låg flera sekunder under sina bästa tider.

Artikeln i Västervikstidningen hittar Du här.

Skribent: Eva Teodorovic Kremer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Bytt mejladress eller telefonnummer?

Kontakta Simsällskapet!

Så att vi når er.  

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Postadress:
Västerviks SS - Simidrott
c/o Simhallen, Idrottsgatan 4
59350 Västervik

Kontakt:
Tel: 049032410
E-post: This is a mailto link

Se all info